ECHA lanceert een nieuwe chemicaliëndatabase

ECHA lanceert een nieuwe chemicaliëndatabase

Foto: PxHere

ECHA lanceert een nieuwe chemicaliëndatabaseECHA CHEM is een nieuwe oplossing van het agentschap voor het publiceren van informatie over chemische stoffen. De zojuist beschikbaar gekomen eerste release bevat informatie uit alle REACH-registraties en er komt nog meer.

ECHA onderhoudt de grootste database voor chemische stoffen in de Europese Unie (EU). In deze database worden door de industrie ingediende gegevens gecombineerd met informatie die is gegenereerd in de regelgevingsprocessen van de EU. ECHA CHEM is de nieuwe oplossing om de groeiende hoeveelheid informatie die door het Agentschap wordt gehost met het publiek te delen.

3 redenen om voor Siam software te kiezen
Eerste versie ECHA CHEM

In de eerste versie van ECHA CHEM vindt u informatie uit alle ruim 100.000 REACH-registraties die bedrijven bij ECHA hebben ingediend. Later dit jaar zal de database worden uitgebreid met de opnieuw ontworpen inventaris van classificaties en etiketteringen, gevolgd door de eerste reeks wettelijke lijsten.

 

Belangrijke verbetering service

‘ECHA CHEM is een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van onze service voor het delen van gegevens over chemische stoffen die zijn verzameld via de huidige activiteiten van ECHA. Het maakt de informatie binnen een stabiel systeem en op een gebruiksvriendelijke manier online beschikbaar.’ Aldus ECHA directeur Inzendingen en Interactie Mercedes Viñas.

 

Flexibel technisch platform

Directeur informatiesystemen Kai Taka-aho: ‘ECHA CHEM is ontworpen als flexibel technisch platform dat grote hoeveelheden gegevens kan verwerken en kan worden aangepast aan verschillende behoeften die bijvoorbeeld voortkomen uit nieuwe taken die aan ECHA moeten worden toegewezen. Je zou dus kunnen zeggen dat ECHA CHEM, gezien de gemaakte technologische keuzes, echt een toekomstbestendige oplossing is.’

 

Achtergrond

Het in 2016 gelanceerde platform voor informatie over chemische stoffen van ECHA groeide snel en bevat vandaag de dag informatie over meer dan 360.000 chemische stoffen. In 2022 kondigde ECHA aan dat het een nieuw systeem zou opzetten voor het publiceren van gegevens over chemische stoffen. ECHA CHEM stelt het Agentschap in staat beter om te gaan met de groeiende diversiteit en hoeveelheid gegevens, terwijl het profiteert van technologische vooruitgang.

 

Verdere informatie

 

Bron: ECHA
Lees ook: ECHA voegt vijf gevaarlijke chemische stoffen toe aan Kandidatenlijst

 

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!