ECHA verwijdert lijst van stoffen die niet profiteren van verminderde informatie-eisen

ECHA verwijdert lijst van stoffen die niet profiteren van verminderde informatie-eisen
ECHA verwijdert lijst van stoffen die niet profiteren van verminderde informatie-eisenDe lijst met stoffen die waarschijnlijk voldoen aan de criteria van bijlage III bij REACH is verwijderd van de website van ECHA.

De lijst is in 2016 opgesteld om registranten te helpen bij het interpreteren van de criteria van bijlage III van REACH bij het voorbereiden van hun registraties voor de registratiedeadline van 2018. Aangezien de deadline is verstreken en er sindsdien mogelijk nieuwe informatie of voorspellende methoden zijn verschenen, heeft ECHA besloten de lijst van zijn website te verwijderen.

3 redenen om voor Siam software te kiezen
Stoffen die niet voldoen aan de criteria

Als stoffen niet voldoen aan de criteria van bijlage III, kunnen bedrijven deze in kleine hoeveelheden blijven registreren met een beperkte set informatie. Deze informatie heeft alleen betrekking op de fysisch-chemische eigenschappen. Net als voorheen moeten de overwegingen worden gerapporteerd in het IUCLID-registratiedossier. Als de stof aan een van de criteria van bijlage III voldoet, moet deze worden geregistreerd met alle fysisch-chemische, toxicologische en ecotoxicologische informatie.

 

Verdere informatie

Bron: ECHA
Lees ook: Goedkeuring van werkzame stoffen

 

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!