Dr. Sharon McGuinness gekozen als nieuwe uitvoerend directeur van ECHA

Dr. Sharon McGuinness gekozen als nieuwe uitvoerend directeur van ECHA
Dr. Sharon McGuinness gekozen als nieuwe uitvoerend directeur van ECHA – De raad van bestuur van het Europees Agentschap voor chemische stoffen heeft dr. Sharon McGuinness geselecteerd als de volgende uitvoerend directeur van ECHA. In het kader van de benoemingsprocedure legt zij op 4 juli 2022 een verklaring afleggen voor het Europees Parlement en beantwoord vragen van de parlementsleden beantwoorden.

De voorzitter van de raad van bestuur van ECHA, Paul Krajnik: ‘Mijn gelukwensen aan Sharon. We hebben een uitstekende kandidaat geselecteerd en kijken uit naar de standpunten van het Europees Parlement. De nieuwe uitvoerend directeur zal een belangrijke rol spelen voor het Agentschap. Sharon start met haar taak op een cruciaal moment, dat wordt gekenmerkt door de ambitieuze doelstellingen van de EU in het kader van de strategie voor duurzame chemische stoffen.’

3 redenen om voor Siam software te kiezen

Opleiding en carrière in vogelvlucht

Dr. Sharon McGuinness is een Ierse staatsburger en is sinds 2018 de Chief Executive Officer van de Health and Safety Authority (HSA) in Ierland. Daarvoor was zij de Assistant Chief Executive voor de Chemicals and Prevention Division binnen de Autoriteit. Ze was verantwoordelijk voor divisiemanagement, beleidsbepaling, advies en handhaving voor een breed scala aan wetgeving. Op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk, chemische stoffen en markttoezicht; gericht op de bescherming van de menselijke gezondheid en veiligheid voor werknemers en consumenten.
Zij was lid van de raad van bestuur van ECHA van 2014-2020 en voorzitter van de raad van bestuur van 2016-2020. Zij is afgestudeerd aan het University College Dublin met een B.Sc. (Hons) in farmacologie en scheikunde, en zij heeft een PhD in farmacologie, evenals diploma’s in juridische studies en bedrijfsleiding.

 

Opvolger Bjorn Hansen

Dr. McGuinness was een van de kandidaten die na een algemeen vergelijkend onderzoek door de Europese Commissie waren voorgeselecteerd en met wie de raad van bestuur een gesprek heeft gehad voor de functie. Zij volgt op de benoeming van Bjorn Hansen, die in maart 2022 met pensioen gaat. Sinds 1 april 2022 is Shay O’Malley waarnemend uitvoerend directeur van ECHA.

 

Ambtstermijn

De ambtstermijn van de uitvoerend directeur is vijf jaar. Deze kan door de raad van bestuur eenmaal worden verlengd met een nieuwe termijn van vijf jaar.

 

Verdere informatie

 

Bron: ECHA
Lees ook: ECHA breidt verwerking registratiegegevens uit met risicobeheerproces

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!