OESO en eChemPortal bijgewerkt met de nieuwste gegevens van ECHA

OESO en eChemPortal bijgewerkt met de nieuwste gegevens van ECHA

Foto: Qimono van Pixnio

OESO en eChemPortal bijgewerkt met de nieuwste gegevens van ECHAGegevens over ruim 1,3 miljoen eindpunten voor 27.000 stoffen die onder REACH bij ECHA zijn geregistreerd, zijn nu beschikbaar op het eChemPortal van de OESO. De update bevat informatie over 186 nieuwe stoffen uit ECHA’s database met REACH-registraties, waardoor het totale aantal op 26.673 stofrecords komt. Bovendien zijn er voor alle stoffen 18207 eindpuntrecords toegevoegd, waardoor het totale aantal op 1,35 miljoen komt.
3 redenen om voor Siam software te kiezen

Met eChemportal kunnen gebruikers zoekopdrachten uitvoeren op chemische identificatiegegevens, eigenschappen van chemicaliën en gevarenclassificatie. De eChemPortal bevat ook gegevens uit vele andere bronnen wereldwijd.

 

Gratis toegang

Het eChemPortal biedt gratis openbare toegang tot informatie over de eigenschappen van chemicaliën, verzameld door verschillende wereldwijde chemische programma’s van de overheid.

 

OESO en ECHA

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de eChemPortal. Het portaal wordt gehost door het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA).

 

Verantwoordelijkheden

De gegevensbronnen waartoe via het eChemPortal toegang wordt verkregen, worden onderhouden door de organisaties die ze creëren. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat de koppelingen van het eChemPortal naar hun lokale gegevensbronnen behouden blijven.

 

Verdere informatie

 

Bron: ECHA
Lees ook: IUCLID bijgewerkt met nieuwe REACH-informatievereisten

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!