ONE Conference 2022 registratie nu open!

ONE Conference 2022 registratie nu open!  – Voedselsystemen bevinden zich op het kruispunt van de vele kritieke uitdagingen waarmee wij vandaag worden geconfronteerd: van het bestrijden van de klimaatverandering en het tot staan brengen van het verlies aan biodiversiteit tot en met de vermindering van verspilling.

Om deze uitdagingen aan te gaan, zijn dringend maatregelen nodig. Zoals uiteengezet in de ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en in de Green Deal van de Europese Commissie. De EFSA zet zich in om deze doelstellingen te ondersteunen in samenwerking met andere EU-agentschappen, lidstaten en internationale partners.

 

21-24 juni 2022 – Brussel en online. Noteer die datum in uw agenda!

 

3 redenen om voor Siam software te kiezen
chemical-goods.com
Japanse Plamuurmessenset
Plamuur

Om deze uitdagingen aan te gaan, zijn dringend maatregelen nodig. Zoals uiteengezet in de ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en in de Green Deal van de Europese Commissie. De EFSA zet zich in om deze doelstellingen te ondersteunen in samenwerking met andere EU-agentschappen, lidstaten en internationale partners.

 

Een breder perspectief hanteren

Hoe gaat de risicobeoordelingswetenschap zich de komende jaren ontwikkelen om op deze uitdagingen te reageren? Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de gezondheid van mens, dier en milieu onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dat de risicobeoordelingswetenschap zich niet kan beperken tot de veiligheid van voedsel en diervoeders. Zij moet een breder perspectief hanteren en overschakelen op een “één gezondheid – één milieu”-benadering.

 

Samenwerkingsverbanden

In dit kader krijgt het wetenschappelijke programma van de ONE – Health, Environment, Society -conferentie 2022 vorm in partnerschap met het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA), het Europees Milieuagentschap (EEA), het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie.
De EU-lidstaten, de internationale partners van de EFSA en wetenschappers zullen ook worden uitgenodigd om het wetenschappelijk programma mede te ontwikkelen.

 

Kennis delen en debatteren

Door wetenschappers met uiteenlopende achtergronden en expertise samen te brengen, is de conferentie een belangrijke gelegenheid om kennis te delen en bij te dragen tot een cruciaal debat, waarbij belangrijke onderwerpen op de politieke agenda van de EU aan de orde zullen komen.

 

Deelname op afstand is mogelijk!

In overeenstemming met de leidende beginselen van duurzaamheid zal de conferentie worden gehouden in een hybride vorm die deelname op afstand mogelijk maakt, waardoor een breed bereik wordt gegarandeerd en de reisemissies worden beperkt.

 

Hoofdthema’s en doelstellingen
  • Bestudering van de veiligheid van levensmiddelen en diervoeders vanuit een breder perspectief van duurzaamheid.
  • Onderzoeken van mogelijke ontwikkelingen in de wetenschap van risicobeoordeling.
  • Nadenken over toekomstige strategische doelstellingen en richtingen voor de regelgevingswetenschap
  • Bijdragen aan nieuwe beleidsdoelstellingen zoals de EU Green Deal en de bijbehorende uitvoeringsstrategieën.

 

Belangrijkste data
  • Mei/juni 2021: Opening van de oproep voor abstracts voor mondelinge en posterpresentaties.
  • September 2021: Deadline voor het indienen van abstracts.
  • Januari 2022: Opening van de registratie.
  • 21-24 juni 2022: Conferentie.

Meer details over het programma, de registratie en de oproep tot het indienen van abstracts volgen nog. Maar u kunt u nu al opgeven voor deelname. Zie hieronder.

Houd de website van de conferentie in de gaten en stuur ons uw contactgegevens door op de knop inschrijven te klikken als u op de hoogte wilt worden gehouden wanneer er meer informatie beschikbaar is.

Meer informatie over het gezamenlijk wetenschappelijk programma is te vinden op de websites van onze partners.

 

ONE Conference 2022 registratie nu open!

De registratie is nu geopend voor de ONE – Health, Environment, Society – conferentie 2022. Het vierdaagse evenement – dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de EFSA, het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA), het Europees Milieuagentschap (EEA), het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRS) van de Europese Commissie – zal op 21-24 juni in Brussel en online plaatsvinden.

 

Samen staan we sterk!

De conferentie brengt wetenschappers, deskundigen en andere belanghebbenden met uiteenlopende achtergronden samenbrengen om voedselveiligheid in het bredere perspectief van duurzame voedselsystemen te plaatsen, de mogelijkheden en uitdagingen van de toepassing van een ‘One Health’-aanpak te bespreken en nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap van de risicobeoordeling te verkennen.

Bekijk het programma (meer informatie volgt in de komende maanden).

 

Hoe inschrijven?

Om deel te nemen aan de ONE Conference 2022, vult u het online registratieformulier in en selecteert u de wijze van deelname van uw voorkeur.

Registratie voor online deelname blijft open tijdens de conferentie; de deadline om te registreren voor fysieke deelname is 29 april. Zowel online als fysieke deelname zijn gratis.

 

Live streaming

De live-streaming van plenaire en thematische sessies zal voor alle gebruikers beschikbaar zijn op de ONE Conference 2022-website. Alleen geregistreerde deelnemers hebben toegang tot de netwerkmogelijkheden van het evenement via de speciale evenement-app, en kunnen tijdens de sessies opmerkingen achterlaten, vragen stellen en in realtime interageren met andere deelnemers, sprekers en panelleden.

 

Log nu in om u te registreren!

 

Bron: ONE Conference 2022
Lees ook: Vier gevaarlijke chemicaliën toegevoegd aan de kandidatenlijst

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!