Hoogtepunten van de BPC-bijeenkomst in juni

Hoogtepunten van de BPC-bijeenkomst in juni

Afbeelding: Renate Köppel auf Pixabay

Hoogtepunten van de BPC-bijeenkomst in juniHet Biocidencomité (BPC) van ECHA is van mening dat het niet mogelijk is om de risicoprofielen te differentiëren van stoffen die worden gebruikt als bloedstollingsremmende rodenticiden (AVC’s). Met deze conclusie besluit de commissie haar oordeel over de tweede vergelijkende beoordeling van bloedstollingsremmende rodenticiden.

Tijdens zijn vergadering van 5 en 8 juni heeft de BPC zijn advies aangenomen over een slotvraag van de Europese Commissie over de vergelijkende evaluatie van bloedstollingsremmende rodenticiden. De vraag was of sommige actieve antistollingsingrediënten een lager algemeen risico voor de gezondheid van mens en dier en het milieu hebben dan andere.

3 redenen om voor Siam software te kiezen
Geen verschil

De BPC concludeert dat zij geen onderscheid kan maken tussen de risico- en gevarenprofielen van deze stoffen, waardoor alle AVK’s als even gevaarlijk kunnen worden beschouwd. Deze conclusie wordt nu ter besluitvorming voorgelegd aan de Europese Commissie. Samen met het eerdere advies over de vergelijkende toetsing van november 2022.

 

Zes adviezen goedgekeurd

Daarnaast heeft de BPC zes adviezen uitgebracht over werkzame stoffen en combinaties van productsoorten, en twee adviezen over toelatingen van de Unie. Meer details over de adviezen zijn te vinden in de bijlage.

 

Beslissingen over autorisaties en goedkeuringen

De Europese Commissie neemt samen met de EU-lidstaten de definitieve besluiten over de goedkeuring van werkzame stoffen en over de toelating van biociden door de Unie.

 

Begeleiding binnenkort beschikbaar

De BPC kwam van 5 tot 8 juni 2023 bijeen en aangenomen adviezen zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website van ECHA. De volgende bijeenkomst vindt plaats in september 2023.

 

Meer informatie

 

 

Bron: ECHA
Lees ook: ECHA workshop opent weg voor regelgeving dierproefvrije chemicaliën

 

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!