Geactualiseerde IT-hulpmiddelen voor de melding aan gifcentra – De volgende nieuwe functies zijn beschikbaar voor gebruikers die hun meldingen online voorbereiden met behulp van de IUCLID Cloud-dienst en voor gebruikers die de desktop- of serverversies gebruiken:
- Multimarktmeldingen: opname van meer opmerkingenvelden om vrije tekstinformatie in te voeren, waardoor relevante informatie kan worden verstrekt die niet in de keuzelijstopties is opgenomen.
- Een “dossierviewer” die alle informatie over de kennisgeving samenbrengt in een webgebaseerd rapport dat vóór de indiening gemakkelijk kan worden bekeken. Het zal in oktober 2021 het voorbeeldrapport voor kennisgevingen van gifcentra vervangen.
- Het hulpmiddel voor begeleide dossiervoorbereiding is vervangen door een verbeterd beheer van stoffen en mengsels dat beschikbaar is via het IUCLID-dashboard. Van daaruit hebt u toegang tot de eerder ingevoerde gegevens en kunt u verdergaan met de voorbereiding van uw kennisgevingen van gifcentra.
- Er is ook een bijgewerkte lijst van nieuwe en gewijzigde validatieregels opgenomen in de IUCLID-validatieassistent. Deze regels helpen bedrijven tekortkomingen in hun kennisgevingen te controleren en te verhelpen voordat zij deze indienen.
Meer in mei 2021
Meer ondersteunende elementen voor de sectie Classificatie en Etikettering en helpteksten voor andere secties zullen in mei worden opgenomen, uitsluitend voor IUCLID Cloud-gebruikers.
Volgende grote update in oktober 2021
De volgende grote update van IUCLID vindt plaats in oktober 2021 en zal betrekking hebben op een bijgewerkt formaat voor de kennisgeving van vergiftigingen (Poison Centre Notification – PCN).
- Bezoek de IUCLID-website voor alle details over alle verbeteringen.
- Video tutorials over de stappen om een gifcentrummelding voor te bereiden
- PCN-praktijkgids
- Bekijk de gewijzigde validatieregels in ons webinar ‘Best practices – van start tot markt‘
Bron: Poison Centres
Lees ook: Bedrijven moeten uit VK overgedragen registraties herzien
Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!
Trackbacks/Pingbacks