Hoe moet je een PCN dossier voorbereiden?Hoe moet je een PCN voorbereiden? – Een PCN dossier kan op verschillende manieren worden opgesteld. Welke het meest geschikt is, hangt af van uw specifieke bedrijfsbehoeften en van uw IT-systemen.

 

Online in de ECHA-indieningsportal

De portal bevat IUCLID 6 Cloud. Dit is een online tool om u te begeleiden bij de voorbereiding van een dossier, waarmee u handmatig gegevens kunt invoeren via een reeks stapsgewijze uitgevoerde opdrachten. De aldus verzamelde informatie kunt u opslaan in de ECHA cloud.

 

Offline in IUCLID 6

In IUCLID 6 kunt u gegevens handmatig invoeren met behulp van een specifieke meldingsinterface voor gifcentra. Deze optie is beschikbaar voor bedrijven die lokale installaties van IUCLID gebruiken. De desktop- en serverversies van de software kunnen worden gedownload van de IUCLID 6-website.

 

Het PCN-formaat in het eigen systeem van uw bedrijf

Een bedrijf kan een PCN-dossier rechtstreeks in zijn eigen systemen voorbereiden en maken met behulp van het IUCLID-compatibele PCN-formaat. Voor meer informatie over het formaat en de bijbehorende praktische en technische documentatie, zie de pagina’s over het Poison Center-notificatieformaat op de Poison Centers-website van ECHA.

Lees ook: ‘Wat is de unieke formule-identificatie generator van ECHA?’