Nieuw beleid ECHA dossierupdates stoffenbeoordeling

Nieuw beleid ECHA dossierupdates stoffenbeoordeling

Beschikbare vertalingen voor ECHA's leidraad bij bijlage VIII

Nieuw beleid ECHA dossierupdates stoffenbeoordelingUpdates van registratiedossiers waarmee geen rekening is gehouden bij de besluitvorming over stoffenbeoordeling

Zodra ECHA een ontwerpbesluit voor stofbeoordeling naar de registranten heeft gestuurd, zullen het Agentschap en de beoordelende lidstaten geen rekening houden met dossierupdates tijdens de besluitvorming. Als registranten nieuwe relevante informatie hebben, moeten ze deze via hun opmerkingen bij het ontwerpbesluit indienen.

Helsinki, 31 maart 2020 – Vanaf 14 april 2020 begint ECHA met het toepassen van een nieuw beleid met betrekking tot dossierupdates tijdens de stoffenbeoordeling.

 

Na indiening geen rekening met updates

Nadat ECHA registranten een ontwerpbesluit voor commentaar heeft gestuurd, houden het Agentschap en de evaluerende lidstaten bij hun besluitvorming geen rekening meer met dossierupdates. Dit komt omdat registratiedossiers te allen tijde de beste kennis van de registranten moeten weerspiegelen en de meest actuele informatie moeten bevatten, met name over de blootstelling en het gebruik van de stof.

 

Wat te doen met nieuwe, relevante informatie?

Als registranten na ontvangst van een ontwerpbesluit nieuwe relevante informatie over hun stof hebben, moeten zij deze via hun opmerkingen bij het ontwerpbesluit indienen. De autoriteiten nemen de opmerkingen in overweging en wijzigen het ontwerpbesluit indien nodig.

Dezelfde aanpak is al van toepassing op dossierbeoordeling.

Bron: ECHA
Lees ook: Wanneer moet u aan nieuwe EU-verplichtingen voldoen?