Azië-Pacific snelst groeiende regio voor markt architecturale coatings

 

Azië-Pacific snelst groeiende regio voor markt architecturale coatings

De toegenomen activiteiten in de woningbouw- en renovatiesector zijn de drijvende kracht achter de markt van de architectonische coatings. Deze markt zal naar verwachting groeien van 58,4 miljard euro in 2018 tot 74 miljard euro in 2023, bij een Samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 4,9%, gedurende de prognoseperiode.

 
De groei in de bouwsector, de aanwezigheid van milieuvriendelijke eigenschappen en de toenemende noodzaak om de prestaties, de duurzaamheid en de esthetiek van de producten te verbeteren, zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan de groei van de markt. De groeiende investeringen in de opkomende economieën zullen naar verwachting wereldwijd groeikansen voor de markt creëren. Strenge regelgeving en tijdrovende goedkeuringsprocessen vormen echter een uitdaging voor fabrikanten van architectonische coatings.

Acrylhars grootste bindmiddelcategorie

Acrylharsen zijn een groep verwante thermoplastische of thermohardende plastic stoffen die zijn afgeleid van acrylzuur, methacrylzuur en andere verwante verbindingen. Thermohardende acrylharsen zijn typisch copolymeren van acryl- of methacrylaatesters en een hydroxyl-gefunctionaliseerde acrylester. Het hydroxyl-gefunctionaliseerde monomeer biedt een plaats voor crosslinking. In thermoplastische harsen bevatten de polymeren die de hars vormen geen reactieve groep, aangezien polymeerketens niet gecrosslinkt zijn..

 

De voordelen van acryl

Het acrylsegment veroverde het grootste aandeel in 2018 door het gebruik ervan in belangrijke architecturale coatings. De weers- en oxidatieweerstand van acryl is beter dan die van verven op oliebasis, alkyds of epoxy’s, omdat de belangrijkste componenten van acrylpolymeren een polymeerstructuur hebben die weinig neiging heeft om UV-licht te absorberen. Acryl heeft een goed kleur- en glansbehoud. Ze zijn duurzaam en beschermen het onderliggende substraat tegen degradatie door blootstelling aan regen, sneeuw, wind en UV-licht.

 

Azië-Pacific gedreven door toegenomen bouw en renovatie

Azië-Pacific (APAC) zal naar verwachting de snelst groeiende markt zijn. Zowel in volume als in waarde, gedurende de prognoseperiode. De markt voor architectuurcoatings in APAC zal naar schatting het grootste aandeel hebben, in volume en in waarde, in 2018. De APAC-markt wordt gedreven door de groeiende bevolking en de economische groei. Zowel de residentiële als de niet-residentiële sector in China en India zullen zich naar verwachting tijdens de prognoseperiode ontwikkelen. Dit zal op zijn beurt de vraag naar architecturale coatings in deze regio waarschijnlijk verder aanzwengelen.

 

De drijvende kracht achter deze ontwikkelingen

China is de drijvende kracht achter de snelle expansie van de markt voor architectonische coatings. Niet alleen in de APAC-regio, maar ook in de rest van de wereld. De vraag naar architecturale coatings is toegenomen in APAC-landen zoals Zuid-Korea, Singapore, India en Indonesië, omdat de woningbouwactiviteiten in deze landen zijn toegenomen. Toenemende inkomensniveaus en nucleaire gezinnen, betaalbare rentetarieven en een moderne houding ten aanzien van woningbezit in verschillende landen zijn verantwoordelijk voor een snelle toename van de woningbouwactiviteiten in de hele regio. Deze factoren hebben een positieve invloed op de markt voor architectonische coatings.

 

Luchtkwaliteit en watergedragen technologie stimuleren de markt

Het milieuvriendelijke kenmerk is een van de belangrijkste trends van de afgelopen tien jaar in de coatingindustrie. Grotendeels beïnvloed door de strenge EU-regelgeving met betrekking tot factoren zoals de vermindering van de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) in de levenscyclus van de coating. Hierdoor is de vraag naar coatings op basis van oplosmiddelen verschoven naar milieuvriendelijke producten, zoals watergedragen en poedercoatings.
.

 

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving – waaronder het Eco-product Certification Scheme (ECS) – wordt beheerd en uitgevoerd door de Green Council (GC) en vastgesteld door de Europese Commissie en federale overheidsinstellingen. Deze regelgeving maakt het mogelijk om een groen en duurzaam milieu te garanderen met een minimale of geen schadelijke VOS-uitstoot. De regelgeving inzake loodcontrole in huishoudelijke en decoratieve verven werd in 2016 geïmplementeerd. Na de sterke aanbeveling van de Quality Council of India (QCI), de Pollution Control Board Authorities en het National Referral Centre for Lead Projects in India (NRCLPI) aan de Gazette of India (GOI). Met als doel de vaststelling van het loodgehalte onder 90 ppm voor alle decoratieve en decoratieve verven voor huishoudelijk gebruik. Deze regelgeving moedigt fabrikanten van architectonische coatings aan om te investeren in biobased grondstoffen en watergedragen technologieën voor verven en coatings. Bovendien zullen de overheidsvoorschriften in de VS en West-Europa, met name op het gebied van luchtvervuiling, de invoering van nieuwe, weinig vervuilende coatingtechnologieën blijven stimuleren.

 

Bewustzijn leidt tot nieuwe materialen

In de afgelopen jaren hebben architectonische coatings aan populariteit gewonnen als een VOS-vrije en loodvrije technologie die profiteert van de strenge milieuvoorschriften. Bovendien neemt in de volwassen economieën – zoals in West-Europa – de behoefte aan de productie van milieuvriendelijke architecturale verven toe vanuit de industriële, residentiële en niet-residentiële bouwsector. Met als reden dat men zich steeds meer bewust wordt van de voordelen van deze verven. De decoratieve verfbedrijven spelen een belangrijke rol in het vergroenen van het milieu door het lanceren van hoogwaardige producten. Dergelijke initiatieven zullen de architecturale verfbedrijven helpen om in de nabije toekomst een duurzame groei te realiseren. Zo leidt het bewustzijn over milieuvriendelijke verven en regelgeving tot de ontwikkeling van nieuwe materialen, nieuwe formules en de vooruitgang van apparatuur en toepassingsprocessen, waardoor de vraag naar architecturale coatings toeneemt.

Bron: European Coatings
Lees ook: Brexit: Johnson en Barnier hebben posities ingenomen

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!