Hangende registraties Britse bedrijven worden na overgangsperiode niet meer verwerktAlle registratieprocessen voor dossiers die door Britse bedrijven zijn ingediend, worden beëindigd als ze niet volledig zijn afgerond voor het einde van de overgangsperiode op 31 december 2020.

Helsinki, 21 december 2020 – REACH-registraties die zijn ingediend door fabrikanten, importeurs en enige vertegenwoordigers in het VK die op 31 december 2020 niet alle vereiste stappen hebben doorlopen om de registratie te voltooien – zowel door registrant als door ECHA – worden niet verder verwerkt.

Hangende registraties Britse bedrijven worden na overgangsperiode niet meer verwerkt

31 december 2020 is harde deadline

Wanneer Britse bedrijven momenteel een nieuwe registratie indienen of een bestaande registratie bijwerken, moeten ze zich ervan bewust zijn dat het registratieproces zal worden beëindigd als deze niet op 31 december 2020 is afgerond.

 

Snelle aanvaarding door opvolger

Bovendien moet elke overdracht van registraties door een Brits bedrijf worden geïnitieerd vóór 31 december 2020 en zo snel mogelijk in 2021 worden aanvaard door de opvolger. Met een uiterste datum van 31 maart 2021. Indien dit niet gebeurt, worden de registraties ingetrokken.

 

Dit betekent in de praktijk dat na de overgangsperiode:
  • Alle in behandeling zijnde Britse inzendingen in REACH-IT worden beëindigd.
  • Er worden geen registratienummers afgegeven aan Britse bedrijven.
  • Bedrijven in het VK kunnen geen acties uitvoeren als plichthouders in REACH-IT.
  • Alle registraties die in het bezit zijn van of worden teruggestuurd naar Britse bedrijven, zullen geleidelijk worden ingetrokken in REACH-IT.

 

Protocol Ierland en Noord-Ierland

Het bovenstaande is niet van toepassing op dossiers die zijn ingediend door bedrijven in Noord-Ierland, die hun landcode hebben bijgewerkt in REACH-IT. REACH blijft van toepassing op deze bedrijven vanwege het protocol inzake Ierland en Noord-Ierland.

 

Verdere informatie

Bron: ECHA
Lees Meer: EU-brede beperking beste manier vermindering microplastic vervuiling

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!