Nieuwe verbeteringen aan het ECHA-indieningsportaal
Nieuwe verbeteringen aan het ECHA-indieningsportaal

Nieuwe verbeteringen aan het ECHA-indieningsportaalHelsinki, 27 januari 2020. Er is een bijgewerkte versie van het ECHA-indieningsportaal uitgebracht, met een aantal verbeteringen in de tools voor online dossiervoorbereiding. De meest opvallende hiervan is een vereenvoudigde manier om classificatie-informatie aan te geven. Bovendien is er een berekeningsfunctie toegevoegd, die automatisch de etiketteringssectie vooraf invult op basis van de informatie in de classificatie-sectie.

 

Een aantal verbeteringen op een rij

Andere verbeteringen zijn die van de naamgeving van IUCLID-documenten, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen herkennen welke informatie is ingevoerd. Ook de verplichte velden op basis van eerder verstrekte informatie zijn in dynamische zin verbeterd. Verder is er een nieuwe functie toegevoegd die het gemakkelijker maakt om informatie te beheren voor het bijwerken van meldingen.

 

Uitzonderingen

De recente wijzigingen in de rapportage van bepaalde informatie-eisen als gevolg van wijzigingen in bijlage VIII bij de CLP-verordening zijn niet opgenomen in deze release, Ondanks de toegevoegde mogelijkheid om artikelen te creëren die worden gebruikt om de SCIP-kennisgevingsdossiers voor te bereiden in de toekomst.
De volgende versie van het Submission-portaal zal later in april 2020 worden vrijgegeven.

Bron: Poison Centres
ECHA-indieningsportaal

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronne. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!