PCN-formaat bijgewerkt en IT-tools verbeterdBijgewerkt PCN-formaat en verbeterde IT-tools ondersteunen gewijzigde oplossingen van bijlage VIII. Een nieuwe release van de IUCLID-software omvat een bijgewerkt formaat voor de kennisgeving van het antigifcentrum dat de oplossingen ondersteunt die zijn geïntroduceerd door de tweede wijziging van bijlage VIII bij de CLP van de Europese Commissie. Dit betreft met name afwijkingen voor brandstoffen, bouwproducten (standaardformules) en het sectoroverschrijdende concept van verwisselbare componenten. De tweede wijziging is goedgekeurd door de Commissie en zal naar verwachting in november 2020 worden gepubliceerd.

PCN-formaat bijgewerkt en IT-tools verbeterd

Verbeteringen IUCLID en IUCLID Cloud

Er zijn ook verbeteringen aangebracht voor de nieuwste versie van IUCLID en IUCLID Cloud, waardoor de gebruiker een melding kan voorbereiden. Nieuwe functies zijn onder meer een navigeerbare en bewerkbare inhoudsopgave, waardoor het gemakkelijker wordt om door de meldingsgegevens te bladeren. Er zijn aanvullende update-redenen opgenomen, zoals ‘uitbreiding van het marktgebied’ en er is een nieuwe keuzelijst toegevoegd met rechtvaardigingen wanneer de pH niet beschikbaar is.

 

Nieuwe mogelijkheden ECHA-indieningsportaal

Het ECHA-indieningsportaal geeft nu nieuwe berichten weer over de status van de kennisgeving in het indieningsrapport en er zijn verschillende nieuwe validatieregels opgenomen ter ondersteuning van de nieuwe oplossingen in de juridische tekst, evenals aanpassingen als gevolg van de terugtrekking van het VK uit de EU.

 

Beschikbaarheid vooraf opgestelde datasets met standaardformules

Vooraf opgestelde datasets met standaardformules zullen beschikbaar worden gesteld voor gebruik voor de bouwproducten cement, gipsbinders en stortklaar beton van de website van het antigifcentrum. Er is ook een bijgewerkte praktische gids voor melders beschikbaar.

 

Webinars

Neem deel aan onze relevante aankomende webinars voor PCN-gebruikers op 4 november en nog een voor alle IUCLID-gebruikers op 11 november voor meer informatie!

 

Bijgewerkte ondersteuning en begeleiding:

Foto: Gerd Altman op Pixabay.

Bron: Poison Centres
Lees Meer: Termijnen voor bijwerken registratiedossiers verduidelijkt

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!