Wereldwijde marktvoorspelling & industrieanalyse biogebaseerde epoxyharsen tot 2028

 

Wereldwijde marktvoorspelling & industrieanalyse biogebaseerde epoxyharsen tot 2028

 

De impact van de COVID-19-pandemie is voelbaar in de chemische industrie. Het toenemende onvermogen in de productie- en productieprocessen, als gevolg van de zelfquarantaine van de medewerkers, heeft voor een grote verstoring van de toeleveringsketen in de hele sector gezorgd. Beperkingen die door deze pandemie worden aangemoedigd, belemmeren de productie van essentiële zaken zoals levensreddende medicijnen.

Door de aard van de productie in chemische fabrieken, kan deye niet gemakkelijk eenvoudig worden stopgeyet en heroptgestart. Hierdoor vormen de operationele beperkingen een ernstige zorg voor de marktleiders. Beperkte en vertraagde zendingen vanuit China hebben geleid tot een prijsstijging van de grondstoffen, waardoor de kern van de chemische industrie is aangetast.

Vraag hier een monsterverzoek aan.

Van een nadeel een voordeel maken

De afnemende vraag van verschillende getroffen industrieën – zoals de auto-industrie – heeft een negatieve invloed op de groei van de chemische industrie. In het licht van de huidige crisis zijn de marktleiders er meer dan in het verleden op gericht zelfredzaam te worden. Dit komt naar verwachting de economische groei van verschillende economieën op langere termijn ten goede. Bedrijven ’triggeren’ gebeurtenissen om te herstructureren en te herstellen van de verliezen die zijn geleden tijdens de COVID-19-pandemie.

 

De aard van ‘het beestje’

Epoxyharsen zijn een klasse van geavanceerde thermohardende harsen die een grote verscheidenheid aan verknopende polymeren bevatten. Waaronder onverzadigde polyesterharsen, fenol-formaldehydeharsen en aminoharsen. Biobased epoxyharsen worden gemaakt van plantaardige koolstof in plaats van op petroleum gebaseerde koolstof. Biobased epoxyharsen gebruiken groene chemietechnieken die minder energie vergen en minder gevaarlijke bijproducten produceren. Hierdoor vermindert de uitstoot van broeikasgassen door de productie van harsen met 50%.

 

Lucratieve kansen

Epoxyharsen vereisen geen toevoeging van vluchtige reactieve verdunningsmiddelen – zoals styreen – wat volgens OSHA en ECHA een speciaal zorgmateriaal is. Epoxyharsen hebben een relatief betere corrosiebestendigheid en structurele eigenschappen. Strengere regelgeving voor de toepassing van styreenemissies door ECHA creëert lucratieve kansen voor de groei van biobased epoxyharsen voor gebruik in composieten. Afgezien daarvan leveren fabrikanten ook inspanningen om op aardolie gebaseerde grondstoffen te vervangen door natuurlijk voorkomende en milieuvriendelijke materialen. Een ontwikkeling die naar verwachting bijdraagt aan de groei van de markt voor biobased epoxyharsen tijdens de prognoseperiode.

 
Vraag hier de Table of Content (TOC) aan.

 

Essentiële voordelen biobased epoxyharsen

Biobased epoxyharsen vertonen bepaalde eigenschappen waardoor ze aantrekkelijker zijn dan andere op de markt aanwezige epoxyharsen. Sommige van deze eigenschappen zijn: geen onaangename geur, relatief superieur aan op petroleum gebaseerde epoxyharsen, lage VOC, lage geur, superieure sterkte en UV-bestendigheid. Vanwege de gunstige eigenschappen die biogebaseerde epoxyharsen vertonen, zal de vraag naar biogebaseerde epoxyharsen tijdens de prognoseperiode naar verwachting toenemen.

 

Een zeer brede range aan toepassingen

Biobased epoxyharsen vinden verschillende toepassingen in de bouw als vloer- of afdichtingsdeksel en in lijmen en bouwmaterialen. Het wordt ook gebruikt in de maakindustrie. Denk aan glasvezelproducten zoals regenwatertanks, scheepsvaartuigen en elektrische printplaten. Maar ook aan waterafstotend en kleefstoffen & afdichtingsmiddelen. Door de brede toepassing van biobased epoxyharsen wordt verwacht dat de verkoop van biobased epoxyharsproducten tijdens de prognoseperiode zal toenemen. Dit leidt uiteindelijk tot de groei van de wereldwijde bio op epoxyharsen gebaseerde markt.

 

Groeimogelijkheden met kanttekeningen

De groei in de industrie voor elektronica, verf en coatings in combinatie met het toenemende gebruik van composieten en lijmen in verschillende toepassingen, genereert naar verwachting de vraag naar biogebaseerde epoxyharsen. Dit vergroot voor producenten van biogebaseerde epoxyharsen de lucratieve mogelijkheid om hun productiecapaciteit tijdens de prognoseperiode te vergroten. Met als kanttekening dat schommelingen in de prijzen van benodigde grondstoffen naar verwachting een belemmering vormen voor de groei van de markt voor biobased epoxyharsen tijdens de prognoseperiode.

 

Segmentatie

Per productsoort kan de markt voor biogebaseerde epoxyharsen worden gesegmenteerd als:

 • Plantaardige glycerol
 • Canola
 • Hennep
 • Soja-olie
 • Plantaardige oliën
 • Anderen

Door toepassing kan de markt voor biogebaseerde epoxyharsen worden gesegmenteerd als:

 • Coatings
 • Elektronica
 • Kleefstoffen
 • Composieten
 • Anderen

 

Regionale vooruitzichten

Noord-Amerika en Europa zullen naar verwachting een aanzienlijk aandeel hebben in de wereldwijde markt voor biogebaseerde epoxyharsen. Zij zullen tijdens de prognoseperiode een sterke stijging van de vraag naar biogebaseerde epoxyharsen zien. Dit kan worden toegeschreven toegeschreven aan de groeiende bezorgdheid over het gebruik van op petroleum gebaseerde epoxyharsen die milieuproblemen veroorzaken.
De regio Azië-Pacific zal naar verwachting een aanzienlijke groei zien in termen van consumptie van biobased epoxyharsen tijdens de prognoseperiode, die kan worden toegeschreven aan de intense aanwezigheid van eindgebruikindustrieën zoals composieten, elektronica, coatings, enz.
De regio Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika (MEA) zullen tijdens de prognoseperiode naar verwachting een gestage groei zien in termen van vraag naar biobased epoxyharsen.

 

Belangrijkste deelnemers

Voorbeelden van enkele van de belangrijkste deelnemers die in de waardeketen van de wereldwijde markt voor biobased epoxyharsen zijn geïdentificeerd, zijn:

 • ABT
 • vijver ApS
 • Sicomin
 • ALPAS
 • COOE
 • Nagase ChemteX Corporation
 • Spolchemie
 • ATL Composites
 • Verander het klimaat

 
Reserveer hier uw exclusieve analistenondersteuning
Bron: Germany English News
Lees ook: Groeperen van chemicaliën versnelt regelgeving

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!