Nieuwe eisen treden in werking: meld in het geharmoniseerde formaat en voeg een UFI op het label toeSinds 1 januari 2021 zijn importeurs en downstreamgebruikers verplicht om hun mengsels in een geharmoniseerd formaat aan te melden en moeten unieke formule-identificatoren (UFI’s) op mengseletiketten worden vermeld. Dit is een belangrijke verandering voor bedrijven die gevaarlijke mengsels op de markt brengen.

Nieuwe eisen treden in werking

Aan het einde van het jaar waren bijna 350.000 kennisgevingen ingediend via het ECHA-indieningsportaal, hoewel de meldingsplicht in het geharmoniseerde formaat pas op 1 januari 2021 van kracht werd.

 

Meer dan 1000 vragen

Bovendien ontving de ECHA-helpdesk de afgelopen maanden meer dan 1000 vragen over meldingen van gifcentra. Terwijl velen naar hun verplichtingen vroegen, hadden anderen hulp nodig bij hun opmerkingen en hoe ze mislukkingen konden overwinnen. De meest voorkomende fouten waren: een mismatch van juridische entiteiten in het dossier en in het portaal, hetzelfde dossier twee keer opnieuw indienen en PCN-nummers hergebruiken voor de eerste indieningen.

 

Overzicht van de overzichten

De meeste EU-landen accepteren nu meldingen via het ECHA-indieningsportaal. Ons overzicht van lidstaten die ze accepteren, wordt regelmatig bijgewerkt. Het overzicht en de contacten van de nationale autoriteiten staan ​​op onze nationale ondersteuningspagina.

 

Tools en ondersteuning om u te helpen succesvol te melden

Als u uw mengsels in het nieuwe geharmoniseerde formaat moet aanmelden, zijn er tools en stapsgewijze ondersteuning beschikbaar op onze website. U kunt ook contact opnemen met de ECHA helpdesk of lid worden van onze LinkedIn-community om antwoord op uw vragen te krijgen. Zie hieronder.

 

Verdere informatie

Bron: Poison Centres
Lees ook: Aftellen naar CLP-conformiteit

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!